Produceren zonder GGO’s: onze filosofie

Regelmatig in het middelpunt van controverses, hebben GGO’s of genetisch gemodificeerde organismen niet alleen aanhangers! Inderdaad, hoewel hun genetisch gemodificeerde aard hen zeer belangrijke aanpassingsvermogen geeft aan het milieu (droogte, slecht weer, parasieten, enz.), Blijven ze in hoge mate schadelijk voor de planeet en voor onze gezondheid. Om deze redenen hebben we er bij Fresh & Saucy Foods voor gekozen om 100% GGO-vrij te produceren.

Duurzaamheid vormt de kern van ons bedrijf en zijn waarden

Bij Fresh & Saucy Foods is duurzaamheid een van onze 6 toewijdingspunten. We zorgen ervoor dat we duurzaam produceren en respect hebben voor het milieu om ons heen. Vanwege een hoge aanpassing aan herbiciden en de risico’s van kruising met andere planten, vormen GGO’s een reële bedreiging in termen van vervuiling en aantasting van het ecosysteem. Daarnaast decimeren de pesticiden die tijdens hun groei worden gebruikt niet-doelwitinsecten zoals vlinders en lieveheersbeestjes. Om deze redenen zijn GGO’s in strijd met onze duurzaamheidsfilosofie.

Wij maken veilige producten!

Bij Fresh & Saucy Foods leiden dezelfde ethische waarden ons ertoe om alleen producten te vervaardigen die veilig zijn voor onze klanten – klassieke sauzen, natuurlijke veganistische sauzen, kant-en-klaarmaaltijden, enz. Hoewel GGO’s nooit voedselveilig zijn gebleken, bestaat er geen wetenschappelijke consensus dat ze veilig zijn. Om deze redenen kiezen we ervoor om geen risico te nemen.

We innoveren maar altijd doordacht!

Bij Fresh & Saucy Foods innoveren we continu, bijvoorbeeld door onze productieprocessen te optimaliseren, nieuwe producten te creëren of zelfs nieuwe oplossingen voor onze klanten te brengen. Innovatie maakt deel uit van onze corebusiness en we gaan altijd in deze richting. Ondanks alles moet innovatie zinvol zijn en de waarden respecteren die we naar onze planeet en de gezondheid van onze klanten brengen. Daarom horen “innovaties” zoals ggo’s niet thuis in onze bedrijfsfilosofie.

We werken voor een rechtvaardige wereld

Bij Fresh & Saucy Foods besluiten we om de achteruitgang van de levensstandaard van boeren in bepaalde ontwikkelingslanden niet aan te moedigen. De teelt van ggo’s is inderdaad een kostenpost voor boeren en de vervuiling van hun land een bedreiging voor hun economische toekomst.

Wilt u meer weten over onze producten? Download hier onze brochure.

U heeft vragen? Meer weten over onze waarden? Onze Producten? Neem contact op met onze klantenservice via orders@freshsaucyfoods.be