44m2 extra bos dankzij onze medewerkers

Hoeveel oude GSM’s, laptops, PC’s, tablets en schermen liggen er bij jullie op zolder? Dat is een vraag die wij stelden aan onze medewerkers. In samenwerking met Out Of Use, konden we met de opbrengst van onze gerecycleerde IT materialen een stukje bosgrond schenken aan het project ‘Bos voor Iedereen’ van Natuurpunt.

Iedereen heeft wel wat oud IT of elektronisch materiaal thuis liggen, dat niet meer gebruikt wordt, stuk is of gerecycleerd kan worden. Ondernemingen kunnen hun elektronisch afval aanleveren bij Out Of Use en in ruil daarvoor wordt een stukje grond aan Natuurpunt geschonken, waarop bomen geplant worden. De deelnemende bedrijven krijgen een certificaat en worden uitgenodigd om de bomen zelf mee te gaan planten.

Als SDG pionier zetten wij graag onze schouders mee onder dit project. We mobiliseerden dan ook al onze medewerkers om mee te werken en linkten hier volgende SDG’s aan:

  • 3 – goede gezondheid en welzijn: iedereen geniet graag van mooie natuur en bos om ons heen, om in te wandelen, te sporten of om tot rust te komen.
  • 13 – klimaatactie: bossen staan onder druk door de klimaatverandering, maar tegelijkertijd remmen ze de klimaatverandering af en beperken ze de nadelige gevolgen ervan.
  • 15 – leven op het land: via het beheer van bossen dragen we bij aan de bescherming en het herstel van het ecosysteem en biodiversiteit.

Elke PC, laptop en server levert 2m² bosgrond op. Per 4 gsm’s, tablets en harde schijven, schenk je opnieuw 1m² aangeplant bos in Vlaanderen. We lanceerden dus een warme oproep bij onze medewerkers om hun zolder, kelder en tuinhuis eens uit te kuisen en alle oude IT en elektronische materialen binnen te brengen. Dit zorgde voor een erg goed gevulde bestelwagen, waarmee richting Out Of Use trokken.

Ter plaatse wordt alles op paletten en karren geladen. Nadien wordt er gecontroleerd wat er hergebruikt en gerecycleerd kan worden. Dat zorgde in ons geval voor 44m² aan nieuwe bosgrond, een resultaat waar we heel fier op zijn en graag aan meewerken!

In november worden we allemaal uitgenodigd, samen met onze partners, kinderen en kleinkinderen om de gespaarde bomen mee te komen planten.

Wil je zelf graag bijdragen aan dit project? Meer informatie kan je vinden op de website van Out Of Use: https://outofuse.be/nl/recycleren-voor-natuurpunt