Fresh & Saucy Foods als pionier

Fresh & Saucy Foods als pionier

Na een succesvol traject van drie jaar van VOKA Duurzaam Ondernemen, mogen wij onszelf met trots een Sustainable Development Goals pionier noemen, een vooraanstaande erkenning van de Verenigde Naties.

Bewust ondernemen

Je kan er als ondernemer niet meer omheen: energiebewust ondernemen is een dagdagelijks iets geworden. De Verenigde Naties heeft daarom 17 duurzame ontwikkelingsdoelen opgesteld om het leven van eenieder op aarde aanzienlijk te verbeteren. Deze Sustainable Development Goals of kortweg SDGs, worden onderverdeeld in vijf thema’s: planeet, mensen, partnership, welvaart en vrede.

Digitalisatie en automatisatie

Covid-19 heeft de digitalisering en automatisering versneld. Het streven naar digitalisering en automatisering was al één van onze prioriteiten. De implementatie van digitalisering en automatisering zowel in de productie als op kantoor was noodzakelijk. Door over te stappen van een serverversie naar de cloudversie, was werken op afstand nog nooit zo eenvoudig. Een ander voordeel van deze digitalisering is het verminderen van fouten en het verminderen van het papierverbruik. Alle data is nu altijd volledig beschikbaar om op elk moment de juiste beslissingen en prioriteiten te kunnen nemen, met een goede opvolging van kwaliteit.

Optimalisatie van de waterzuivering

Eén van de doelstellingen was het analyseren en optimaliseren van onze waterzuivering. In eerste instantie werd zowel het afval- als het regenwater over onze waterzuivering gestuurd. Dit betekent dat onze waterzuivering harder moest werken en meer chemicaliën verbruikte dan nodig. Om dit op te lossen is er een apart circuit voorzien zodat het regenwater niet meer over de waterzuivering loopt. Dit resulteert in minder energie- en chemicaliënverbruik. In een latere fase zal er bekeken worden of het regenwater opgevangen kan worden voor bijvoorbeeld het sanitair of andere zaken.

Verwerking van afval

Einde 2019 namen we ons afval onder de loep. Het afval moet beter gesorteerd worden. Het is ons gelukt: het restafval in 2020 is met zo’n 18% verminderd t.o.v. 2019, met dezelfde omzet!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze producten? Download onze folder.
Contacteer ons via e-mail op orders@freshsaucyfoods.be of quality@freshsaucyfoods.be