Laureaat van het VCDO-certificaat voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we voor het vijfde jaar op rij het VCDO-certificaat hebben behaald in lijn met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN). Dit certificaat erkent onze voortdurende inzet voor duurzaamheid en onze bijdrage aan een betere wereld. Ons nieuwe certificaat is geldig tot en met 30 juni 2024, en we zijn vastbesloten om onze inspanningen voort te zetten.

Het VCDO-certificaat is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf, omdat het onze toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen onderstreept. Als bedrijf begrijpen we dat het onze verantwoordelijkheid is om een positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu. Door deel te nemen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, dragen we bij aan wereldwijde inspanningen om enkele van de meest urgente uitdagingen van onze tijd aan te pakken.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN vormen een ambitieus raamwerk voor het aanpakken van problemen zoals armoede, ongelijkheid, klimaatverandering en meer. Als bedrijf hebben we strategieën en initiatieven ontwikkeld om aan verschillende SDG’s bij te dragen. Deze omvatten:

  1. Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12): We zijn er in geslaagd om onze secundaire verpakkingen te verduurzamen. Het verbruik van onze plastic wikkelfolie is met 40% gedaald.
  2. Partnership om doelstellingen te bereiken (SDG 17): Door een studie in samenwerking met onze leverancier, hebben we ons zeep verbruik sterk kunnen terugdringen, met een positief effect op onze waterzuivering tot gevolg.
  3. Industrie, innovatie en infrastructuur (SDG 9): Door in te blijven zetten op verdere digitalisering zorgen we een hoger gebruiksgemak voor onze operatoren. Naast het terugdringen van de papiermolen, zorgen we er nu steeds voor dat ze de juiste informatie op de juiste plaats hebben.
  4. Goede gezondheid en welzijn (SDG 3 en 4): Via een nieuwe veiligheidsbrochure en door in te zetten op extra opleiding en cursussen verhogen we de veiligheid van onze onderhoudsmedewerkers.

De behaalde VCDO-certificering is een waardering voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en onze inspanningen om bij te dragen aan de SDG’s van de VN. We zijn trots op onze prestaties en we zullen blijven werken aan het versterken van onze duurzaamheidsinspanningen en het creëren van een positieve impact op de wereld om ons heen.

We willen ook graag onze medewerkers, partners en klanten bedanken voor hun betrokkenheid en steun bij het bereiken van dit certificaat. Het is een gezamenlijke inspanning en we zijn verheugd om samen te werken aan een duurzame toekomst.

We kijken uit naar de komende periode en naar de voortzetting van ons duurzaamheidsengagement. Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een betere wereld voor iedereen.