VCDO laureaat 2024

Fresh & Saucy Foods: duurzaamheid, dat proef je!

Ook dit jaar mogen wij ons opnieuw VCDO laureaat noemen en dat al voor het 6e jaar op rij!
Dankzij onze voortdurende inzet voor duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’S) van de Verenigde Naties, beloonde de evaluatiecommissie van VOKA ons ook dit jaar weer met het VCDO certificaat 2024.

Wat is het VCDO certificaat?

Het VCDO-certificaat (Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen) wordt toegekend aan bedrijven die zich actief inzetten voor duurzaamheid op verschillende gebieden, waaronder milieu, maatschappij en economie. Met Fresh & Saucy Foods bewijzen we dat we niet alleen heerlijke sauzen produceren, maar ook proberen bij te dragen aan een betere wereld.

Onze duurzaamheidsinspanningen

Wij hebben met Fresh & Saucy Foods het afgelopen jaar heel wat inspanningen genomen om de duurzaamheid te bevorderen, waaronder:

  1. Afvalstromen optimaliseren: door intern gebruikte verpakkingen te recupereren, konden we onze afvalstroom naar omlaag brengen. Een betere scheiding van onze reststromen zorgt voor een efficiëntere ophaling en verwerking. Daarnaast werd ook onze waterzuiveringsinstallatie geoptimaliseerd voor een betere waterkwaliteit bij de lozing.
  2. Arbeidsveiligheid verhogen: door maandelijkse veiligheidsrondgangen en -besprekingen, konden we problemen of gevaren sneller identificeren en hier sneller en beter op inspelen om zo de algemene veiligheid voor onze medewerkers te verhogen.
  3. Digitalisatie inspanningen: werkinstructies en reinigingsregistraties worden nu digitaal aangeboden zodat ze voor iedereen beschikbaar, eenvoudig te vinden en steeds up to date zijn.
  4. Opleidingsplannen: door een verdere uitwerking van ons opleidingsplan, zorgen we ervoor dat elke werknemer recht heeft op bijscholing. Dit zowel via interne als externe opleidingen.

SDG’s in de praktijk

Al onze inspanningen, vertalen we ook terug naar de specifieke SDG’s, zo gingen we onder andere aan de slag met:

  • SDG 9 (Industrie, innovatie en infrastructuur): uiteraard proberen we constant om onze productieomgeving te innoveren en te verbeteren. Dit gaat over inspanningen van energiemonitoring, tot nieuwe technologieën en employer branding.
  • SDG 13 (Klimaatactie): verantwoord ondernemen door afvalstromen beter in kaart te brengen, verdere digitalisatie, ontwikkelingen van een nieuw sauzengamma …
  • SDG 17 (Partnerschap om doelstellingen te bereiken): we werken zeer vaak samen met andere bedrijven om onze doelstellingen te behalen. Gelukkig kunnen we hiervoor vertrouwen op een aantal zeer goede partners.

Dankzij dit certificaat hopen we aan te tonen dat wij verantwoord omgaan met onze productie en bouwen we mee aan een positieve verandering.

Op naar een smakelijke én duurzame toekomst!