Légumaises®, gezonde alternatieven voor klassieke sauzen! Ontdek hun voordelen.

Légumaises®, gezonde alternatieven voor klassieke sauzen! Ontdek hun voordelen.

Uitstekende gezonde alternatieven vol vitamines, Légumaises® zijn “sauzen” gemaakt van groenten en kruiden. Dit woord komt niet voor in het woordenboek en toch vertegenwoordigt het een ingrediënt dat steeds meer wordt gebruikt en gewaardeerd in broodjeszaken en “gezonde” restaurants, soms ten koste van klassieke sauzen!

Légumaises® : in sandwiches, hamburgers, salades en bereide gerechten

Het doel van Légumaises® is om een ​​gezonde, vetarme oplossing te bieden aan consumptiemaaltijden. Sandwiches, rauwe salades en zetmeelhoudende salades zijn de maaltijden die er het meest door worden getroffen. Ze zijn bijvoorbeeld te vinden in de vorm van sauzen in sandwiches met kip, garnalen, falafels of in salades met basisingrediënten zoals bulgur, linzen, kikkererwten, tarwe en gemengd met rauwe groenten zoals tomaat, ui en rauwe salade. Maar dat is niet alles ! Légumaises® zijn ook erg populair in gekookte gerechten zoals gerechten op basis van kip, vis, vergezeld van rijst of ander zetmeelrijk voedsel en geven ze een gezonde en heerlijke smaak. Hun belangrijkste voordelen? Hun smaak en hun “gebruiksklaar” karakter.

Een gezond alternatief met weinig vet

Met een zeer vetarme samenstelling is Légumaise® een gezonde “saus” waarmee je met smaak en op een evenwichtige manier kunt eten, in tegenstelling tot een traditionele saus. Inderdaad, het bevat slechts tussen de 10 en 15% vet, terwijl een klassieke saus tot 85% kan bevatten. Bovendien zijn de vitamines en mineralen die ze bevatten noodzakelijk en gunstig voor onze gezondheid. In een Légumaise® gemaakt van wortelen kunnen we bijvoorbeeld elementen zoals carotenoïde vinden die bijdragen aan een goede geestelijke gezondheid en cardiovasculaire risico’s verminderen. In die zin heeft elke Légumaise® zijn vele voordelen voor ons lichaam!

Natuurlijke preparaten zonder conserveermiddelen, gluten, smaakversterkers en toegevoegde suikers

Légumaises® zijn uitsluitend bereid met groenten en specerijen en zijn producten die geen gluten bevatten en daarom geschikt zijn voor mensen met een glutenintolerantie of allergie. Daarnaast worden er geen conserveringsmiddelen, smaakversterkers of suikers toegevoegd, waardoor ze 100% natuurlijk en gezond zijn!

Een voordelige textuur en een gebruiksklaar karakter

Légumaises® hebben een zeer aangename textuur die gemakkelijk te verwerken is in verschillende gerechten en met verschillende ingrediënten zoals rijst, bulgur, aardappelen maar ook rauwe groenten in het algemeen. Evenzo kunnen ze door hun dichte textuur worden gebruikt op broodjes, tapas en andere aperitieven.

Bij Fresh & Saucy Foods zijn deze verpakt in tubes waardoor ze nog makkelijker in gebruik zijn! Het is dan voldoende om het op een salade, een gerecht te verdelen of om het in een aperitiefbeker te schikken. Gemakkelijk!

Gevarieerde en internationale smaken

Een van de andere voordelen van Légumaises® is dat ze kunnen worden geproduceerd in verschillende en internationale smaken. Bij Fresh & Saucy Foods produceren we momenteel 5 Légumaises® en er zijn er nog meer in de maak. Ons huidige assortiment bestaat uit de volgende smaken:

  • wortel en gember
  • tomaat en basilicum
  • tomaat et amandelen
  • knolselder en gele curry
  • rode peper kokos
  • champignon truffel

De légumaises®

Deze producten worden besteld bij veel bekende restauranthouders en restaurantketens waar ze worden gebruikt in salades, als spreads of sauzen voor op sandwiches.

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op via orders@freshsaucyfoods.be